Beretninger old

Mod vinterhavn

Der lå et stort sejlskib ud for Cannes. På AISen kunne vi se det hed Royal Clipper. Vi googlede navnet og fandt ud af, at Royal Clipper er en 5-mastet klipper. Hun er bygget efter tegninger til det tyske sejlskib Preussen, som forliste i 1910 i den engelske kanal. 100 år senere genopstod Preussen så som cruiseren Royal Clipper, der med en besætning på 106 mænd og kvinder kan medtage op til 227 passagere. Nu var Royal… Læs mereMod vinterhavn »

Ça Va

Det var tydeligt at højsæsonen var overstået. Restauranter og strande var ikke længere overfyldt. Der var kun levende musik i weekenden. Pariserhjulet på stranden stod stille noget af tiden. Det lille turisttog kørte en gang imellem. Flere butikker havde sat priserne ned og beboernes gennemsnitsalder var over laveste pensionsalder. De fleste var franske, men indimellem var der tyskere, belgiere og schweizere. – We have been here since the last 20 years. The weather is nice… Læs mereÇa Va »

Skrækhistorie 

I slutningen af september landede vi tidligt om formiddagen i lufthavnen i Nice og trådte ud i hvad der mindede om en flot dansk sommerdag. Der er knap 2 timers kørsel fra Nice til Lavandou, hvor vi havde efterladt Heron næsten 3 måneder tidligere. Men vi gav os god tid og kørte langs kysten et par timer. Derfra kørte vi ind over over bjergene på en vej med mange og maleriske hårnålesving. De frembragte billederne… Læs mereSkrækhistorie  »

EPISODE 8

  • carlager 
Her er en film om vores forberedelser og debut som Middelhavssejlere  

EPISODE 7

I midten af april sejlede vi fra Maastricht med kurs mod Middelhavet.  Se filmen  om turen

Ud af kurs 

Mistralen holdt op i løbet af natten. Næste morgen varslede den franske vejrtjeneste Meteo let vind med dønninger på op til 2 meter. Længere væk fra kysten var der stadig “gale warning” – “C’est beau aujourd’hui ” forklarede damen i nabobåden, mens hun løsnede fortøjningerne for at sejle ud på feriens sidste tur til hjemhavnen i Marseille. Kort efter forlod vi gæstebroen som en af de sidste . Bølgerne var ikke særlig høje da vi… Læs mereUd af kurs  »